Our Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 8, 2010

Family tiba di Morocco -210510-

20 celcius..
fuh... lama betul tak update blog ni. lebih kurang 2 minggu kan? hehe... last update, sehari sebelum family saya datang sini a.k.a hari exam. actually, teringin je nak update cerita sepanjang family saya kat sini. cerita kami pusing2 morocco, ke spain... tapi saya agak tak berpeluang nak guna internet sebab berderet lagi nak guna. hehehe... lagi pun line tak berapa nak ok. tak best lak update blog kalau nak upload gambar pun kena tunggu setengah jam untuk satu gambar kan.. so.. alang2 tiba2 pagi ni internet ok, saya pun update la blog.

dah 3 minggu terlepas info pasal baby. ni info untuk minggu ke-16...

Fetal development - 16 weeks pregnant


Your baby is now some 10cm long from crown to rump, about the size of an avocado, and weighs about 100g. In the next three weeks she'll go through a tremendous growth spurt, doubling her weight and adding centimetres to her length.

In or out of the uterus (womb), babies are playful creatures. Yours may already have discovered her first toy, the umbilical cord, which she'll enjoy pulling and grabbing. Sometimes she may even clutch it so tight that less oxygen gets through. She'll let go of the cord before she starts to go without what she needs.

Your baby's head is more erect than it has been, and her eyes have moved closer to the front of her head. Her circulatory system and urinary tract are in full working order, and she's inhaling and exhaling amniotic fluid through her lungs. Your baby is immersed in amniotic fluid, which is protecting her as she grows in the amniotic sac.

Sometimes, when you move suddenly, you may a feel a slight pain in your sides. Ligaments on each side of your uterus and pelvic walls are stretching as your baby grows. It's normal to feel some pain, but if it continues for a few days or gets worse, talk to your midwife.

-------------------------------------------------------------------------------------

okies... sambung cerita..

family saya tiba di airport Casa lebih kurang jam 4 petang, 21 Mei 2010. kami sampai awal... sebelum pukul 3 petang. hehe.. konfius nak ikut jam morocco yang sekarang @ yang belum tambah sejam. pusing2 airport tu, ambil2 gambar... last2 mak, abah, kakna n kaksu pun sampai.

muka excited tunggu family sampai.

akhirnya...

bergambar depan airport jap

nak jugak..

tempoh perjalanan dari airport Casa ke Bouhlal (rumah kami) lebih kurang sejam. sempat gak la makan kek coklat. siap 2 biji lagi buat sebelum datang sini. hehehe..

angkut beg masuk kereta

memandangkan dah 2 minggu pun cerita ni berlalu, tengok gambar je la ye.. hehe.. xde idea sebenarnya.

0918
Bouhlal, Rabat

No comments:

Post a Comment